«vissza a kezdőlapra

 

Halkeltetés

 

A McDonald's típusú ikrakeltető edény Észak-Amerikai technológián alapul. Alapanyaga víztiszta műanyag, így kevésbé sérülékeny mint az üvegből készült hasonló termékek. Hengeres formájú, általában 7-8 liter kapacitású, egyszerűen használható, telepíthető az egyedi igényeknek megfelelően. Az edény alja homorú, ahová a befolyó víz egy központosított műanyag csövön érkezik, amelynek az alján terelőlapok biztosítják a vízmozgatást. A befolyó víz az ikrakeltető térben alulról felfelé halad, így mozgatja, keveri át az ikrákat. A vízellátást egyedileg biztosító csapon keresztül az átfolyó víz mennyisége az ikrában fejlődő lárva oxigénigényének függvényében változtatható.

 

Főbb előnyei:

- nem fix elhelyezésű, mint a Zuger edény;

- könnyű;

- kevésbé sérülékeny;

- a központi cső kivehető, az ikra kiönthető, könnyen átkeverhető, kezelhető;

- az edény tisztítása egyszerű.

 

Az alábbi típus magyar fejlesztés, az itt látható sematikus ábrák és képek a gyártó tulajdonát képezik.

 

 

 

A képen látható keltetőedényt pillanatnyilag egyféle méretben gyártjuk: magassága  50 cm, átmérője 15 cm, falvastagsága 3mm, 8 liter kapacitású. Edényenként 1,5-2 kg ikra biztonságos keltetésére alkalmas (a térfogat ¾-ét kitevő mennyiség), ez 2 db hagyományos Zugerüveg kapacitásának felel meg.

A tető tömör műanyag, az edény felső peremébe pontosan illeszkedik. A vízellátást szolgáló cső központi pozícióját biztosítja, forgatásával például az ikra keverése is megoldható. A tetőn található 4 cm-es lyukak lehetőséget adnak az ikra leszívó csövön keresztüli tisztítására, eltávolítására, stb. A fedél könnyen levehető, tisztítható.

 

 

Az alábbiakban a keltetőedények telepítése, elhelyezése látható: a kifolyó víz elvezetésének módjai, a kikelő lárvák "felfogása" és tartása.

 

 

                                                                

 

 

A képen egy 12 db McDonald's típusú keltetőedény elhelyezésére alkalmas komplett állvány látható csapsorral (vízbefolyás) és vízelvezetéssel. Az állvány szétszedhető, mobil, könnyen szállítható, lábai a talaj egyenetlenségeinek kiküszöbölése céljából állítható magasságúak. Anyaga rozsdamentes acél, hossza 2,4 m, szélessége 40 cm, magassága 2 m.

 

 A keltetőedények számától függően az állványzat méreteit egyedi igényeknek megfelelően módosítani tudjuk.

 

 Átlátszó lárvatartó ballon, alsó vízbefolyással, komplett halkeltető rendszer keltetőedényekkel

A lárvatartó ballon közvetlenül az ikrából kikelő hallárva tartására szolgál. A ballonban alsó vízbefolyás biztosítja a lárvatömeg folyamatos áramlását, a víz a felső peremen elhelyezett szűrőfelületen keresztül távozik. A ballon víztiszta műanyagból készül, méretei: magassága 1 m, átmérője 60 cm, súlya 8 kg, állványzattal együtt 1,7 m magas.

  

Artemia keltetés

 

Speciálisan Artemia keltetésére gyártott és fejlesztett magyar termék. Átmérője 40 cm, kapacitása 50 liter. Az állvány rozsdamentes acélból készül. A keltető teljes magassága állvánnyal együtt 100 cm. A termék minőségi csappal szerelt a kikelt naupliuszok könnyű és hatékony leeresztése végett.

 Árlistát és további információkat személyes kérésre küldünk (elérhetőségek: lsd. Kapcsolat menüpont).

 

 

© 2007  Skretting haltápok magyarországi forgalmazása © Bódis Márk - Minden jog fenntartva!